2018.10.15. 17:20
Megmutatjuk, hogyan teheti változatossá a salátákat
Hiába egészséges a friss zöldségekből készült saláta, ha az unalmas öntet miatt senki nem eszi meg.
Forrás: Shutterstock
Fotó: Olena Yakobchuk
A salátáról önnek is csak ízetlen levelek jutnak eszébe? A friss, ropogós és egészséges zöldségekből, valamint tésztából, esetleg burgonyából összeállított salátákat még ízletesebbé teheti ezekkel a dresszingekkel.
Paradicsomos
Aprítson fel 1 fej vöröshagymát és 1 db paradicsomot, és vegyítse el 1 ek. ecettel, 100 ml zöldségleves-alaplével, valamint 1 ek. olajjal. Szinte bármilyen friss salátakeverékhez illik.
Fokhagymás
Vágjon apróra 1 gerezd fokhagymát és 3 ág rozmaringot. Adjon hozzá 150 ml húslevesalaplét és 2 ek. citromlét. Ízesítse sóval és borssal, végül alaposan keverje össze. Mivel az öntet összes hozzávalója illik a sültekhez, az ezek mellé kínált salátát is bátran gazdagíthatja vele.
Pikáns mustáros
Pikáns öntetet állíthat össze 2 tk. mustárból, 1 ek. balzsamecetből, 100 ml zöldségleves-alapléből és 1 ek. olívaolajból, 1-1 csipet sóval, borssal és kristálycukorral ízesítve.
Friss, zamatos zöldfűszerek
Adjon 1 ek. olívaolajhoz ugyanennyi citromlét, majd gazdagítsa a keveréket 1/2-1/2 csokor felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel. Az egyszerű zöldsaláta-keverék semleges ízét bolondíthatja meg vele.
Narancsos különlegesség
Keverje össze 1-2 db narancs frissen kifacsart levét 150 ml natúr joghurttal, 50 ml tejföllel, 1-2 csipet nagy szemű tengeri sóval, valamint frissen őrölt fehér borssal és 1 tk. kristálycukorral. Ezt a változatot akár a tésztasalátákhoz is felhasználhatja, meglátja, a végeredmény egészen különleges lesz.
Borítókép: Illusztráció
Forrás: Shutterstock/Olena Yakobchuk