a piac konyhája

2019.12.05. 15:40

Sokat fejlődött a magyar vendéglátás

A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) A piac konyhája című csütörtöki, székesfehérvári konferenciáján.

Baja, 2015. október 14. Egy tál bajai halászlé a Sobri halászcsárdában a bajai Petõfi-szigeten 2015. október 14-én. Négy magyar termékkel, köztük a bajai halászlével bõvült a hungarikumok listája. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Lévai Anikó a fenntarthatóság és a klímaváltozás jegyében rendezett eseményen azt mondta,

„kincs van a birtokában annak, akinek földje van, azonban aki tudja, hogyan kell megművelni a földet, a túlélés zálogát tartja a kezében”.

A fejlődés szemmel látható eredményei közé sorolta, hogy egyre több nemzetközileg elismert étterem van Magyarországon.

Egy-egy étterem színvonalának „alfája és ómegája” az alapanyagok minősége

- mondta, és megjegyezte: míg tíz éve még külföldről kellett behozni jó minőségű húst és alapanyagokat, ma már ezek a hazai kínálatban is elérhetők.

Borítókép: egy tál bajai halászlé a Sobri halászcsárdában a bajai Petőfi-szigeten

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!