Krimi

2024.07.01. 08:56

Kényszerleszállás Budapesten: rosszul lett egy utas, azonnal kórházba rohantak vele

A reptéren a kényszerleszállás miatt egy időre készenléti állapotot rendeltek el.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Iryna Rasko

A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült.

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek - írták.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét.

Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban.

A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott - olvasható.

Mint írták, a torony a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre. Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

Borítókép: illusztráció
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!