Küldetés teljesítve

2 órája

Közeleg a S.E.R.E.G. – nemsokára itt a premier (videó)

Elkészült az idei év legjobban várt magyar sorozata, már csak néhány hetet kell várni a startra: november 11-én, hétfőn indul el a TV2 műsorán. A S.E.R.E.G. című hatrészes alkotás a Megafilm Service gyártásában, a Magyar Honvédség közreműködésével és a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. Az akciódús katonai történet központi figurái Győrbíró Zsolt alezredes, valamint Győrbíró Márton tartalékos és Horváth Tibor ezredes.

MW

Egyre többet hallunk róluk – mégsem tudjuk, milyen a valódi élete egy katonának. A S.E.R.E.G. egy különleges katonai csapatról mesél. Ők a legkeményebbek, és ők vannak legközelebb az életveszélyhez. A történet a múltból indul a jelen felé, és a kifejezetten férfias témára épülő, a bajtársiasság és a döntések következménye mentén futó katonai szál mellett megjelennek a női karakterek, valamint a szerelmi és családi szálak is. A látványos képi világot ígérő sorozat epizódjai nem csupán egy veszélyes katonai misszióról szólnak, hanem tágabb értelemben a felelősségvállalásról mesélnek.

A sorozat főszereplőjét – Győrbíró Zsoltot – Csórics Balázs alakítja
Forrás: Megafilm  Service

Arról, hogyha összehangoltan cselekszünk, csapatban vagyunk, akkor az életben fellépő konfliktusokra minden esetben lehet megoldást találni.

Amikor az ember nagyon sokat dolgozik valamiért, és ott áll a cél előtt, és végrehajtja a feladatot, addig görcsölhet azon, hogy elég jó lesz-e. Abban a pillanatban: biztosnak kell lennie magában

– ez a főhősünk, Győrbíró Zsolt hitvallása.

„Én biztos vagyok benne, hogy a nézők ugyanannyira fogják szeretni ezt a sorozatot, mint amennyire mi szerettünk dolgozni rajta, miközben sokat tanultunk egymástól, egymásról. Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja – mi ezt tanultuk a Magyar Honvédségtől. Részünkről a küldetés teljesítve: november 11-től a nézőké a S.E.R.E.G” – fogalmazott Helmeczy Dorottya, a Megafilm Service producere.

A sorozat forgatása tavaly novemberben kezdődött. A színészek komoly katonai szakmai felkészítést kaptak a Magyar Honvédségtől, a tökéletes hitelesség érdekében Pálinkás Szilveszter főhadnagy, a sorozat katonai szakértője a forgatókönyvet, a forgatást és az utómunkálatokat is végigkísérte. A katonai forgatási helyszíneket és a modern harcászati járművet is a honvédség biztosította.

A hazafias érzéseket is erősítheti a S.E.R.E.G.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködő partnerként egy olyan kiváló sorozat megalkotásában vehetett részt, mint a S.E.R.E.G., hiszen számtalan produkció bizonyítja, hogy a katonai filmek hihetetlen erővel motiválják az embereket, erősítik hazafias érzésünket. Tulajdonképpen ezt várjuk ettől a sorozattól is, hogy a nézők a művészet nyelvén, egyéni történeteken és sorsokon keresztül megismerjék a modern eszközökkel felszerelt, ütőképes magyar hadsereget és a szolgálatukat felkészülten, elkötelezetten teljesítő hivatásos, szerződéses és tartalékos katonákat” – mondta el Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

Az apa-fiú páros, Győrbíró Zsolt és Győrbíró Márton, valamint bajtársaik története november 11-én – Márton napján, amely egyben a katonai felderítők napja is – debütál a TV2-n.

„Magyarország vezető televíziós csatornájaként a TV2 nem feledkezik meg a magyar sorozatgyártás iránti hosszú távú elköteleződéséről. Ez az érzelmes minisorozat, amely a Magyar Honvédség szolgálatában álló katona és családja történetét mutatja be, újabb mérföldkövet jelent ebben a misszióban, amelyet reményeink szerint nézőink értékelni fognak” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

A szereplők és az alkotók

A sorozat főszereplőjét – Győrbíró Zsoltot – Csórics Balázs alakítja. Riválisa, egykori parancsnoka Kamarás Iván. Zsolt fia, Marci szerepében Séra Dánielt, Zsolt felesége, Petra szerepében pedig Balla Esztert láthatjuk. A sorozatban olyan további ismert színészek is szerepet kapnak többek között, mint Krisztik Csaba, Pál András, Jászberényi Gábor, Orosz Ákos, Hajmási Dávid, Hajdu Tamás Miklós, Takátsy Péter, Bán Bálint, Gál Réka Ágota, Kövesi Zsombor, Dankó István, Kakasy Dóra, Takács Zalán, Katona Péter Dániel, Györgyi Anna, Márfi Márk és Mészáros Zoltán. Producerek: Helmeczy Dorottya, Kálomista Gábor. Rendező: Dombrovszky Linda. Forgatókönyvíró: Bendi Balázs, Somogyi György. Epizódíró: Kovács Gergely. Dramaturg: Kun-Béres Anikó. Operatőr: Hartung Dávid. Látványtervező: Valcz Gábor. Jelmeztervező: Donkó László. Vágók: Rumbold László, Pap Levente. Zeneszerző: Balogh Ferenc Jr. Hang: Juhos Gábor, Péterffy Máté. Gyártásvezető: Endrődy Balázs. Line producer: Annus Péter.

A Megafilm Service hat részből álló katonai sorozata a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával, a TV2 Média Csoport koprodukciójában, a Magyar Honvédség közreműködésével készült. A történet november. 11-től látható a TV2-n.

A film előzetesét itt láthatja:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!