Rendberakás

2023.08.09. 21:00

Felújítják az egri Kossuth Lajos utcát

Közlekedésfejlesztési pályázattal újítják föl a közműveket, illetve teszik rendbe az utat és a járdát.

A Kossuth Lajos utca egy részének felújítására, átalakítására nyert európai uniós támogatást az egri önkormányzat. A TOP Plusz keretében 700 millió forintot fordíthatnak a belvárosi útszakasz rendbe tételére - írja a palyazat.gov.hu oldal. A gazdaságfejlesztést- és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztést szolgáló pályázatból az Egészségház és a Tárkányi Béla utcák között járdát, kerékpárutat, parkolókat, buszöblöt és a burkolatot újítják meg.

A tervek szerint 296 méteren minimum két és fél méter szélességben épül járda, térkő burkolattal, 272 méter kerékpárút, szintén térkövezve. A harminc autóparkoló (köztük kettő akadálymentes) szintén térkövezett lesz, a buszöblöt pedig bazaltbetonnal erősítik meg. A Kossuth utca ötven éves burkolatát 284 méter hosszon cserélik, ahol kell, javítják. Rendezik a zöldfelületeket, locsolóvíz hálózatot, közvilágítást újítanak meg, felújítják a zárt csapadékcsatornát, illetve a szennyvíz főgyűjtő csatornát és a bekötéseket, teljes nyomvonalon pedig a vízvezeték-hálózatot is kicserélik.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!