Kiskereskedelem forgalma

2024.09.17. 08:32

Kicsivel többet költöttünk júliusban

Júliusban költöttük idén a legtöbb pénzt a kiskereskedelemben, de egy csak bő egy százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest.

Tóth Balázs

2024. júliusában a kiskereskedelem forgalmának volumene 2,5 százalékkal (a nyers összehasonlítás szerint 3,3 százalékkal) bővült az előző év azonos időszakihoz képest. A KSH szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben két százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,8 százalékkal nőtt, az üzemanyag-kiskereskedelemben 0,6 százalékkal csökkent. A hét havi mozgás szintén 2,6 százalékos növekedés volt, míg a júniusi és júliusi adat lényegében megegyezett. A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 6,4 százalékkal bővült. Összességében 1676 milliárd forint értékben vásároltunk a boltokban.

Heves megyében júliusban 44,167 milliárd forintot (ez összegszerűen az idei legmagasabb kiadás volt) költöttünk el az üzletekben és benzinkutaknál, valamint webáruházakban, ami a nyers adat szerint 1,8 százalékos növekedést jelentett, a naptárhatást figyelembe véve pedig 1,1 százalékos volt a volumenbővülés. Tavaly júliusban ugyanakkor nyolc százalékkal kevesebbet költöttünk, mint tettük azt 2021. nyarának közepén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!