Élménypedagógia

20 órája

Demjénben szüreteltek az egri ovisok +fotók

A Korona Borház demjéni szőlőbirtokán jártak az egri Eszterlánc Tagóvoda ovisai. A szürettel ismerkedtek az ovisok.

Szabadi Martina Laura

A Korona Borház demjéni szőlőbirtokán jártak a Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodájába gyáró gyerekek szerdán. Batki Krisztina tagóvodavezető elmondta, a szürettel ismerkedtek az ovisok.

Szorgosan szedték a szőlőt a kicsik
Korona Borház demjéni szőlőbirtokán jártak a Szivárvány Óvoda Eszterlánc Tagóvodájának ovisai
Szorgosan szedték a szőlőt a kicsik 
Forrás: Korsós Viktor/Beküldött fotó

– Az ősz rengeteg élmény, témát kínál az óvodában. Ilyenkor ismerkedünk a szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel, témánk a betakarítás, a szüret, hiszen egy jelentős borvidék közepén vagyunk. Minden évben elvisszük valahová az ovisainkat, ahol átélhetik a szüreti élményt, a munkaeszközöket, a feladatokat – sorolta az intézmény vezetője. Hozzátette, az óvoda munkatársai elkötelezettek az élménypedagógia alkalmazásában.

– A gyerkek játékos formában ismerkedhetnek a környezetükkel, közvetlen tapasztalatokat szerezhetnek. Célunk, hogy érzelmi kötődés alakuljon ki bennük az óvodájuk és az Egri borvidék iránt. Hatalmas élmény volt nekik ez  a nap, a mosolygós gyermekarcok mindent elmondtanak. Hálásak vagyunk a Rácz családnak, a lehetőségért – tette hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában