Viharok

2024.08.27. 18:36

Brutális vihar csapott le Heves vármegyére + videó

A kedd délutáni felhőszakadások többfelé fennakadásokat okoznak a közlekedésben is.

Heol.hu

Villám csapott egy házba, majd a vihar leszakitotta a tetőt Domoszlón a Sport utcában

Forrás: Agria TV

Az M0-s autóúton, az M5-ös autópálya csomópontjánál erős felhőszakadás alakult ki, emiatt a járművek nagyon lassan haladnak, alkalmanként meg is állnak főként az M3-as autópálya felé vezető oldalon. Az ellenkező irányban, Pécel térségében hasonló okból torlódik a forgalom. Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Gödöllő térségében korábban baleset történt. A helyreállítási munkák idejére újra lezárták a külső sávot a 33-as kilométernél, és a korlátozás előtt több, mint 5 km hosszan torlódnak a járművek - adta hírül az Útinform.

Fák dőltek ki a keddi felhőszakadás során
Fák dőltek ki a keddi felhőszakadás során
Forrás: Zubor András/Beküldött fotó

Korábban a vasúti közlekedést is megbénította a vihar Hatvannál.

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók Heves vármegyében: az egységeknek villámcsapások, valamint autókra, házakra, utakra dőlt fák adnak munkát - adta hírül a katasztrófavédelem.

- Zivatarok kialakulása miatt elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben hazánk több járásában. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett erős szél és jégeső is előfordulhat. Heves vármegyében a viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak a tűzoltók, 17 órakor több mint húsz helyre várták a segítséget az egységektől - írják.

- Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra közlekedő gépkocsira, amely az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen, eltávolították a veszélyes fát a járműről. Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, a gyöngyösi és a pétervásárai hivatásos tűzoltók már elindultak a helyszínre. Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, a városi hivatásos tűzoltók eltávolították a tetőről a veszélyt képező ágakat. Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Zrínyi utat és a Hunyadi János utat lezárták a hatósági munkálatok idejére. A Kossuth Lajos úton fa dőlt az úttestre, az aszódi hivatásos tűzoltók dolgoztak a helyszínen. Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat, és ellenőrzik az utat további fakidőlések után kutatva. Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat. Amint az egyik helyszínen végeztek, azonnal indulnak a következő káresethez - tették hozzá.

Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő portálunk kérdésére elmondta, Hevesben eddig 11 esetben avatkoztak be a tűzoltók, de folyamatosan érkezenek a segélyhívások.

Villám csapott egy házba, majd a vihar leszakította a tetőt Domoszlón a Sport utcában. A tető darabjai a szemben lévő ház tetejében is kárt okozták. Egy nagyfeszültségű villanyoszlop is kettétört - tudta meg az Agria TV.

A MetFigyelő Facebook-oldal videót is közzé tett a felhőszakadásról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!