Sikerek

2023.02.10. 11:53

Rossz hír a gyöngyösi rosszfiúknak: ezüstérmes az országos bűnmegelőzésben a Szomszédom a felügyelő

Rangos elismert kapott a gyöngyösi városrendészet innovatív programja a közbiztonság növeléséért.

Sz. Sz. I.

Ferenczy Dániel az elismerő oklevéllel a gyöngyösi küldöttség körében

Forrás: Városrendészet Gyöngyös

Második helyezést ért el a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) pályázatának Bűnmegelőzés és közbiztonság kategóriájában a megújult gyöngyösi Városrendészet által másfél éve életre hívott innovatív program, a Szomszédom a felügyelő, tájékoztatta portálunkat Ferenczy Dániel rendészeti igazgató. Mint mondta, a TÖOSZ pályázatának célja, hogy a jó példákkal segítsék az önkormányzatokat a nagyobb hatékonyság és az új megoldások érdekében.

– Rendkívül büszkék vagyunk az elismerésre, amely bebizonyította, hogy jó az irány, amelyen haladunk. Nemcsak a helyben élők érzik a program pozitív hatását, de a szakmai szervezetek, sőt a Belügyminisztérium is elismeri annak hasznosságát. A jövőben azon leszünk, hogy a városrendészek hatékonysága tovább növekedjen, a szervezet folyamatosan azon dolgozik, hogy minél magasabb színvonalon tudja ellátni a munkáját – fogalmazott Ferenczy Dániel.

Mint arról már portálunkon is beszámoltunk, a Szomszédom a felügyelő program 2021 októberében indult Gyöngyösön. A helyiek igényelték az állandóságot és a közvetlenséget a közterület-felügyelőkkel és a mezőőrökkel kapcsolatban is. Az országosan egyedülálló rendvédelmi program lényege, hogy a város tíz választókerületének egy-egy saját körzeti rendésze van, aki körzeti megbízottként járőrözik, nagyban erősítve ezzel a lakosság szubjektív biztonságérzetét.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!