Ellenőrzés

2023.04.11. 17:44

Autóillatosítót kaptak a hevesi rendőröktől a szabályosan közlekedők húsvétkor

A rendőrök az ittas járművezetők kiszűrésére és a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak.

HEOL

Autóillatosítót kaptak a szabályosan közlekedők Hevesben húsvétkor

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

A húsvéti időszakban jelentős forgalom volt tapasztalható vármegyénk közútjain. Sokan keltek útra a locsolkodás hagyományának hódolva, de sokan voltak olyanok is, akik a hosszú hétvégi pihenésük helyszínéül választották vármegyénket. Mindezt Lázár Levente rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

Hozzátette, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedők biztonságérzetének növelése és a zavartalan közlekedés biztosítása érdekében kiemelten kezelte a húsvéti időszakot. Ennek érdekében a rendőrök folyamatos ellenőrzést tartottak vármegyénk közútjain, melyen az ittas járművezetők kiszűrésére és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére fókuszáltak.

Ennek eredményeként a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatban 108 esetben, az ittasság kapcsán pedig 26 esetben került sor rendőri intézkedésre - közölte a sajtóreferens.

A Heves Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 500 húsvéti autóillatosítót szerzett be, melyeket a közúti ellenőrzések során a szabálykövető járművezetők kaptak ajándékba - tette hozzá a szakember. - Az illatosító egyik oldala a biztonsági öv fontosságára, míg a másik oldala a józan közlekedésre figyelmeztető kreatív anyaggal lett ellátva. Az ellenőrzések során a rendőrök valamennyi járművezető figyelmét felhívták a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára, illetve az ittas járművezetés veszélyeire.

A rendőri ellenőrzéseknek, és a megelőzési tevékenységnek köszönhetően vármegyénk közútjain a hosszú hétvégén csak egy könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt - közölte Lázár Levente.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában