Védőt kért, halasztottak

2024.01.28. 10:45

Azt hitte rajta nevetnek, ezért bottal támadt egy vasútállomáson Hevesben

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt áll a Gyöngyösi Járásbíróság előtt B. R. Az ügyben csütörtökön tartott volna előkészítő ülést az elsőfokú bíróság, ám az elnapolta az ügyet, mert a vádlott védő kirendelését kérte - tudta meg portálunk Hoszné dr. Nagy Tímea bíróról. Az Egri Törvényszék sajtószóvivője közölte azt is, hogy új határnapot hivatalból jelölnek ki.

Sike Sándor

Maga a cselekmény egy vasútállomáson történt, ahol a vádlott tartózkodott. Itt két MÁV alkalmazott beszélgetett. Ezt látva B. R. magára vette a nevetgélésüket, és megszólította az alkalmazottakat, akik azonban elküldték, mondván, hogy nem rajta nevetnek.

A sértettek leparkoltak a szolgálati tehergépkocsival, amikor a vádlott egy fanyéllel a kezében odament hozzájuk és minden előzmény nélkül rátámadt az elsőrendű sértettre. Az illetőt az eszközzel a fején olyan erővel ütötte meg, hogy a nyélből letört egy darab, és a bántalmazott feje vérezni kezdett. A bántalmazást észlelve a másik sértett odament a vádlotthoz, próbálta tőle elvenni a fadarabot, miközben a terhelt őt is megütötte a combján a bottal. Ekkor a másodrendű sértett a földre kényszerítette a vádlottat.

A járási ügyészség váddokumentuma szerint B. R. erőszakos magatartása következtében a combon ütött sértett 8 napon belüli, míg fejen vágott ember 8 napon túli sérülést szerzett.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában