Tüzet oltott a nyuszi

2024.03.30. 10:10

Együttműködik a katasztrófavédelem és a Tűzoltó Múzeum, már közös húsvétot is szerveztek

Közel háromszáz felnőtt és gyermek tölthetett el vidáman egy délutánt. A Tűzoltó Múzeum programjaiban ezentúl közreműködik a katasztrófavédelem is.

Hornyák Réka

Együttműködési megállapodást kötött a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az EVAT Zrt. a napokban, adta hírül portálunknak közleményben a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Nagy Csaba. A Tűzoltó Múzeum első programja a húsvét volt. 

tűzoltó múzeum
Együttműködik a katasztrófavédelem és a Tűzoltó Múzeum, már közös húsvétot is szerveztek
Forrás: Nagy Csaba tű. szds. - Heves VMKI

Mint olvasható, a dokumentumokban a szervezetek rögzítették, hogy a vagyonkezelő működtetésében álló Egri Tűzoltó Múzeumban rendezett kiállítások és programok megvalósításában a vármegyei katasztrófavédelem is közreműködik. Ennek keretében elsőként egy közös húsvéti rendezvényt szervezett pénteken a katasztrófavédelmi igazgatóság, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, illetve a Tűzoltó Múzeum és Tűztorony Játszóház. 

Sok programmal készültek a Tűzoltó Múzeumban húsvétkor

Az eseményen, a múzeum számtalan programja mellett a látogatók ingyenesen tekinthették meg a Tűzoltó Múzeumot, illetve egy modern tűzoltóautót is szemügyre vehettek és beszélgethettek a vonulós tűzoltó állomány tagjaival is. A toborzó sátorban a lánglovagok egy virtuálisvalóság-szemüveget is bemutattak, melyen keresztül az érdeklődők egy tűzeset helyszínét vizsgálhatták meg anélkül, hogy megsérültek volna. Az emberek a szemüvegben egy éles beavatkozás eseményeit élhették át, mintha ott lettek volna a helyszínen. 

A kicsiknek gyermek tűzoltó ruhákat is biztosítottak a szervezők, melyeket a  gyermekek nem csak megnézhettek, de fel is próbálhattak. Természetesen a népszerű locsolós játék sem maradt el, a gyermekek puttonyfecskendővel olthatták el a játékszeren megformált tűzkakast.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!