A Gyöngyösi Járásbíróság dönt

2024.04.14. 17:12

Földre vitték a karóval támadót a mávosok

Két olyan ügyet is tárgyal az előttünk álló héten a Gyöngyösi Járásbíróság, amelyekről még a bűncselekmények nyomozati, illetve vádhatósági szakaszában is írtunk. Az egyik cselekmény halálos kimeneletű lett, a másik esetben a sértetnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése lett.

Sike Sándor

W. Z. halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt áll a Gyöngyösi Járásbíróság előtt. Ügyében hétfőn tartanak előkészítő ülést. A vádlott egy nyaralóként használt ingatlanban szóbeli megállapodást kötött a tulajdonossal arról, hogy az ingatlan területére beton falakból készült gépkocsibeállót épít. A munka megszervezését, a szükséges építőanyagok beszerzését, a munkaerő biztosítását és a teljes munkafolyamat irányítását is ő maga vállalta.

Hiába jelezték azonban neki több alkalommal is az alkalmazottai, hogy az építéshez rendelkezésükre bocsátott anyagok a kocsibeálló kivitelezésére alkalmatlanok, a vádlott ezeket a jelzéseket figyelmen kívül hagyta és a munkálatok további folytatására utasította beosztottjait az általa vásárolt építőelemekkel.

A gépkocsibeálló falazata munkavégzés közben leomlott, aminek tragikusan súlyos következménye lett: néhai elsőrendű sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elhalálozott. Az omlás következtében munkatársának nyolc napon túli sérülései lettek.

Ugyancsak a Gyöngyösi Járásbíróság hivatott dönteni B. R. ügyében, aki ellen az ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat. A cselekmény egy vasútállomáson következett be, ahol két MÁV alkalmazott beszélgetett. Ezt látva a vádlott magára vette a nevetgélést, és megszólította az alkalmazottakat, akik azonban elküldték, mondván, hogy nem rajta nevetnek.

Amikor a sértettek leparkoltak a szolgálati tehergépkocsival, B. Gy. egy fanyéllel a kezében odament hozzájuk és minden előzmény nélkül rátámadt az egyikükre, s az eszközzel a fején olyan erővel ütötte meg, hogy a nyélből letört egy darab, és az elsőrendű sértett feje vérezni kezdett.

A bántalmazást észlelve a kollégája próbálta elvenni a vádlottól a fadarabot, miközben az a sértettet a combján ütötte meg a bottal. Ennek ellenére a MÁV-alkalmazottnak sikerült a földre kényszerítenie a támadót. 

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádiratának megállapítása szerint a vádlott erőszakos magatartása következtében a másodrendű sértett nyolc napon belüli, míg a fejbevágott kollégája azon túli sérülést szerzett.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában