Baleset

2024.06.28. 12:45

Autóval ütközött a vonat Egerfarmosnál

Füzesabony és Poroszló között nem közlekednek a vonatok. Egy autóval ütközött a vonat.

Heol.hu

Frissítés:

Piros jelzés ellenére hajott a vonat elé az autó Egerfarmosnál. Ketten sérültek meg könnyebben, őket kórházba szállították.

Korábban írtuk:

Baleseti helyszínelés miatt Füzesabony és Poroszló között nem közlekedhetnek a vonatok. A Füzesabonyból 11:35-kor Debrecenbe elindult személyvonat (6615) Egerfarmosnál egy gépkocsival ütközött - írta közösségi oldalán a  Mávinform.

vonat, vasúti sín
Autóval ütközött a vonat Egerfarmoson
Autóval ütközött a vonat Egerfarmoson (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock 

Hozzátették, a Füzesabony-Debrecen vonalon 40-80 perccel hosszabb eljutási időre, pótlóbuszos átszállásra kell számítani a délutáni órákban.

Megkérdeztük a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányságot a balsetről. Soltász Bálint rendőrségi sajtószóvivő elmondta, Debrecen felé ment a vonat, személyi sérülésről nem tudnak. Az eset körülményeit vizsgálják. 

A katasztrófavédelem is megerősítette a hírt. Mint honlapjukon írják, a baleset Egerfarmos határában, a Vasút úti vasúti átjáróban történt. A balesetnél a füzesabonyi és a mezőkövesdi hivatásos, valamint a mezőtárkányi önkéntes tűzoltók végzik a műszaki mentést. A rajok áramtalanították mindkét járművet, és csökkentették az üzemanyagfolyást, amelyet a mozdony tartályánál észleltek. A szerelvény utasai leszálltak, biztonságban vannak. A helyszínre érkeztek a mentők is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!