Összevesztek

2024.06.28. 13:30

Lefejelte, eltörte a nő lábát a 20 éves férfi

Egy poroszlói házban veszett össze a 20 éves férfi és az idősebb nő. A férfi a vita hevében lefejelte a nőt, majd a lábát is eltörte.

Heol.hu

Súlyos testi sértés bűntettével vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 20 éves fiatalembert, közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. A férfi lefejelte a sértettet, majd a lábát is eltörte.

Man,Beating,Up,His,Wife,Illustrating,Domestic,Violence
Lefejelte, majd eltörte a nő lábát a férfi a veszekedés során
Lefejelte, majd eltörte a nő lábát a férfi a veszekedés során (Illusztráció)
Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt tavaly július 2-án este egy poroszlói családi házban veszett össze régi haragosával, egy nála idősebb nővel, akit a vita hevében mellbe vágott. Amikor a sértett emiatt telefonon segítséget próbált hívni, a vádlott a konyhában lefejelte őt, majd nagy erővel rátaposott a lábára. Ennek következtében a bántalmazott asszony nyolc napon túl gyógyuló lábközépcsont-törést szenvedett.

Büntetőjogi szempontból jelentősége van a testi sérülések gyógytartamának. Ebben a körben a közlekedés rendjét, illetve a testi épséget sértő bűncselekmények esetében egyaránt elmondható, hogy a nyolc napon belül gyógyuló sérülés könnyű sérülésnek, míg a nyolc napon túl gyógyuló sérülés súlyos sérülésnek minősül, ismertette a sajtószóvivő ügyész.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével ítélje az elkövetőt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint rendelje el a pártfogó felügyeletét - fogalmazott dr. Konkoly Thege László.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!