Ráijesztett

2024.06.28. 21:12

Tarkón vágta, földre vitte párja volt férjét

Párja exével találkozott az üzletben, aki ráijesztett. Az 51 éves féri tarkón vágta és a földre vitte ellenfelét.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség egy 51 éves férfit vádol súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész. A férfi tarkón vágta párja volt férjét, majd a földön fekvő embert tovább rugdosta.

Close-up finger pointing of two very angry men in conflict
Tarkón vágta exe volt férjét az 51 éves férfi
Tarkón vágta exe volt férjét az 51 éves férfi
Forrás: GettyImages

A vádlott tavaly tavasszal egy egri üzletben futott össze választottja volt férjével, aki ütő mozdulatot imitált, amikor az ajtóban elment mellette. Az ijesztésre a terhelt tényleges erőszakkal válaszolt, ugyanis hátulról tarkón ütötte a mellette elhaladó embert. A sértett ettől a földre került, ahol a vádlott ököllel tovább bántalmazta, sőt össze is rugdalta.Ez a durva magatartás minden tekintetben alkalmas volt arra, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon a megtámadottnak, aki szerencséjére ténylegesen csupán könnyebben sebesült meg, ismertette az esetet a sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, büntetőjogi szempontból jelentősége van a testi sérülések gyógytartamának. Ebben a körben a közlekedés rendjét, illetve a testi épséget sértő bűncselekmények esetében egyaránt elmondható, hogy a nyolc napon belül gyógyuló sérülés könnyű sérülésnek, míg a nyolc napon túl gyógyuló sérülés súlyos sérülésnek minősül.

A vádhatóság – arra is figyelemmel, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt – ez esetben pénzbüntetés kiszabását indítványozta, közölte dr. Konkoly Thege László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!