Dőltek a fák

2024.06.23. 12:51

Tarolt a vihar, riasztották a tűzoltókat

A szombat késő éjjel, helyenként viharos széllel érkező zivatar miatt Heves vármegye tűzoltói huszonöt alkalommal avatkoztak be vasárnap délelőttig.

Heol.hu

Letört ágakhoz, kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat (Illusztráció)

Forrás: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Frissítés:

Tiszanánán is károkat okozott a vihar, olvasónk szerint megbontotta a tetőt. Mint írja - éjszaka viharkárt szenvedtünk. Megbontotta a cserepet, beáztunk, trambulint átdobta a szomszédba úgy hogy le volt rögzítve a földhöz. - A következő fotót küldte: 

Forrás:  Beküldött fotó

Egerben, Bélapátfalván, Tiszanánán, Detken, továbbá Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Recsk, Kömlő, Tarnaszentmiklós határában összesen huszonhárom helyszínen fák dőltek utakra, vezetékekre, ingatlanokra és egy esetben gépjárműparkoló területére, melyek a járműforgalmat akadályozták vagy a gyalogosokra veszélyt jelentettek - közölte portálunkkal Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes fákat. Tiszanánán egy ingatlan tetőszerkezetét bontotta meg a szél, a város önkormányzati tűzoltói átmenetileg megszüntették a beázást. Bükkszéken pedig a pincében felgyülemlett, nagy mennyiségű esővíz veszélyeztettet egy családi házat, ott a helyi önkéntes tűzoltók szivattyúval avatkoztak be és távolították el a vizet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában