Csalás

2024.07.03. 15:20

A gyöngyösi önkormányzat konténereit adta el a csaló

Egy gyöngyösi férfi tavaly ősszel 250 ezer forint értékben adott el lakókonténereket, pedig azok a helyi önkormányzat tulajdonában álltak. Két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a jogtalan haszonszerzés.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy helyi férfi ellen, aki 2023 őszén ismerősének annak ellenére kínálta eladásra a lakásával szemközti közterületen lévő két lakókonténert, hogy azokhoz semmi köze nem volt, hiszen az önkormányzat konténerei voltak - közölte az Egri Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivő ügyésze Dr. Gubala Ádám Miklós.

Hasonlóak voltak az önkormányzat lakókonténerei amiket eloroztak
Hasonlóak voltak az önkormányzat lakókonténerei amiket eloroztak 
 Forrás:  Shutterstock

A férfi ismerőse a megbeszélt 250 ezer forintos áron talált is vevőt a konténerekre, így azokat a vételár kifizetése után a jóhiszemű vevő elszállíttatta korábbi helyükről. A vádlott azonban közvetve megtévesztette a vevőt, mivel a dolgok valódi tulajdonosa a helyi önkormányzat volt. A konténereket egy közösségi tér kialakítása miatt helyezték el a terhelt házával szembeni közterületen, és egyáltalán nem állt szándékukban eladni azokat. 

A bűncselekményre fény derült, a járási ügyészség pedig most benyújtott vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a csalóval szemben.

Ha az elkövető jogtalan haszonszerzés céljából, mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, akkor csalást követ el, ami alapesetben két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!