Lopás

2024.07.26. 11:46

A kocsitolvaj egy fejszével törte szét a nyomkövetőjét

Egy felsőtárkányi férfi eltulajdonított egy kocsit, majd a sértett utolérte, erre a vádlott letörte a kocsi visszapillantó tükrét és többször belerúgott a jármű ajtajába is, ezzel 140 ezer forint kárt okozva. Az Egri Járási Ügyészség most jármű önkényes elvétele és több más bűncselekmény miatt emelt vádat egy bűnügyben.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség vádja szerint egy férfi 2024 márciusban Felsőtárkányban meglátott egy járó motorral álló autót, majd gondolt egy merészet, beült a kocsiba, amivel elhajtott. A jármű tulajdonosa később észrevette a közlekedő kocsit a településen, és egy másik járművel követni kezdte a vádlottat, akit sikerült megállítania. A férfi az autóból kiszállva nem a bocsánatkérést választotta, hanem ellökte a tulajdonost, majd búcsúzóul letörte a kocsi visszapillantó tükrét és többször belerúgott a jármű ajtajába is, ezzel 140 ezer forint kárt okozva. A tulajdonos az autót ezután átvizsgálta és megállapította, hogy a kesztyűtartóból 60 ezer forintját is ellopták - derül ki a  Egri Járási Ügyészség  közleményéből.

A képen az autó letört visszapillantó tükre látható. A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült.
A képen az autó letört visszapillantó tükre látható, melyet a kocsitolvaj tett tönkre. A fotó a rendőrség helyszíni szemléjén készült. 
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A jármű jogtalan használóját a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd a bíróság vele szemben egy nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el ellene. A vádlott 2024 júniusában egy otthoni vita során a dühét egy balta segítségével a nyomkövetőn vezette le úgy, hogy miután levette a lábáról, az eszközt a fejszével teljesen összetörte. A kár meghaladja az egymillió forintot. A járási ügyészség a férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, lopás vétségével, garázdaság vétségével, valamint rongálás bűntettével és vétségével is vádolja. A vádlott ellen a fentieken túl más eljárás is van folyamatban a bíróságon.

Aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve rábízott ilyen járművet használja jogtalanul az súlyos, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt, a jármű önkényes elvételének bűntettét követi el. Fontos, hogy ilyen esetben az elkövető nem tulajdonosként, csak használóként kíván rendelkezni a járművel. Ha ugyanis eltulajdonítaná azt, akkor más vagyoni elleni bűncselekmény – alapvetően lopás  – gyanúja állna fenn. Az Egri Járási Ügyészség most jármű önkényes elvétele és több más bűncselekmény miatt emelt vádat egy bűnügyben. A járási ügyészség vádiratában az ügyek egyesítése mellett végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt - közölte velünk az Egri Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivő ügyész Dr. Gubala Ádám Miklós.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!