Lopás

2024.07.11. 11:45

A lakóhelyével szembeni akácosból lopott a gyöngyöspatai férfi

Nem ebben a nagy melegben, hanem télen gyakoriak a falopások, mint ahogy arra az alábbi ügy is rámutat.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2023 utolsó napján, Gyöngyöspatán lopott tűzifát - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

In,The,Moonlight,The,Wood,Thief,Steals,Firewood,In,The
A lakóhelyével szembeni akácost gyérítette egy gyöngyöspatai férfi (Illusztráció)
Fotó: Edgar G Biehle / Forrás: Shutterstock

– Állampolgári bejelentés érkezett a település polgármesteréhez, hogy illetéktelen fakivágás zajlik a városban. A településvezető maga ment kivizsgálni az esetet, mely során megállapította, hogy a vádlott a lakóhelyével szemben lévő akácosból nyolc fát vágott ki és darabolt fel eltulajdonítás céljából. A férfit a település polgármestere tetten érte, ezért az elkövető a 2,5 m3, 107 ezer 950 forint értékű tüzelőt nem tudta hazavinni. Az ügyészség a vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt - részletezte a helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény
Lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. Ennek a vagyon elleni bűncselekménynek a minősítő körülményei széles kört ölelnek fel, azonban az közös bennük, hogy mindig a dolog elkövetési értéke jelenti az alapot a minősítés meghatározásánál.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!