Katasztrófavédelem

2024.07.12. 17:10

Trafóházra dőlt fa, a munkálatokról készült a hónap fotója júniusban

A tűzoltók minden hónapban elbírálják a képeket és kiváltasztják a legjobbat. Júniusban egy trafóházra dőlt fa esetéből lett a hónap fotója.

Heol.hu

Trafóházra, illetve villanyvezetékre dőlt egy csaknem huszonöt méter magas fa június 13-án az esti órákban, Mátraszentistván Vaskút utcájában - közölte portálunkkal Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő. Az eset megoldása során készült a júniusi hónap fotója.

Trafóházra, illetve villanyvezetékre dőlt egy fa, a róla készült a júniusi hónap fotója a tűzoltóknál
Trafóházra, illetve villanyvezetékre dőlt egy fa, a róla készült a júniusi hónap fotója a tűzoltóknál
Forrás: Kiss Kornél tűzoltó főtörzsőrmester

Elmondása szerint a pásztói és gyöngyösi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltatóval közösen avatkoztak be, a trafóház áramtalanítását követően az egységek motoros láncfűrésszel visszavágták a fa veszélyes részeit. A beavatkozáshoz a gyöngyösi magasból mentő gépjárműre is szükség volt, az egységek közel három órán át dolgoztak a veszély megszüntetésén. A műszaki mentés közben Kiss Kornél tűzoltó főtörzsőrmester készített képeket, egyik fotóját pedig a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a hónap legjobb fotójának választotta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!