Ritka pillanatok

2024.07.20. 20:55

Mentőautókból álló konvoj haladt az M3-ason + videó

Rengeteg mentőkocsit vezényeltek ki a Hungaroringre.

Heol.hu

Mint arról korábban több alkalommal is beszámoltunk, ezen a hétvégén zajlik a Forma-1-es verseny a Hungaroringen. Emiatt nem egyszerű közlekedni a környékén, szombaton a Volánbusz több járata is késésre kényszerült

Az Országos Mentőszolgálat az alábbiakat írta legújabb videós bejegyzéséhez, amelyen az látható, ahogy a rengeteg mentőkocsi irányul a Hungaroringre:

– Több mint 150 bajtársunk, 23 mentőkocsi, két mentőhelikopter, két speciális kimentő csapat és hat mentőorvosi kocsi vigyáz a pénteken megkezdődött Forma-1-es Magyar Nagydíj versenyzőinek és nézőinek biztonságára a Hungaroringen. A versenyzők biztonságán túl a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül három úgynevezett "tömeges baleseti egység" is kitelepül, ezek mobil ellátóhelyként működhetnek. A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei - írták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában