Ultra Tisza-tó futás

2024.07.03. 08:51

130 kilométert futottak rekkenő hőségben a hevesi tűzoltók

Második alkalommal vettek részt a tűzoltók az Ultra Tisza-tó futáson, szombaton.

Heol.hu

A 130 kilométeres távot Gombás Gábor és Juhász Attila tűzoltó alezredesek, Besenyei Zsolt tűzoltó őrnagy, Juhász Lehel tűzoltó százados, Szűcs Roland tűzoltó zászlós, Nagy- Váradi Alexandra tűzoltó törzsőrmester, Marton Benedek és Hajnal Marcell tűzoltó őrmesterek, illetve Tóth Judit és Gombás Milán osztották el egymás között - írja a katasztrófavédelem

130 kilométert futottak rekkenő hőségben a hevesi tűzoltók
130 kilométert futottak rekkenő hőségben a hevesi tűzoltók
Forrás: Gombás Gábor / Katasztrófavédelem

Tűzoltók a hőségben

A sportolók reggel a rajtnál találkoztak, majd váltásokban elkezdték a küzdelmet a hőséggel és a távolsággal egyaránt. Tíz és húsz kilométer közötti távot vállalt mindenki, a csapat az öt-tízfős férfi csapat kategóriában tette próbára edzettségét. A rekkenő hőségben kiemelten fontos volt a biztosítók jelenléte. Nagyné Károly Éva tűzoltó alezredes, Bertáné Kiszel Judit és Juhász Emma szintén váltásokban, kerékpáron kísérték a versenyzőket, figyelve rájuk, hogy a hőségben ne károsodjon a szervezetük. Vízzel is ellátták a szomjazó futókat két frissítőpont között, továbbá egy kollégánk elmondta, hogy lelkileg óriási erőt és biztonságérzetet adott, hogy a tűző napon nem volt egyedül, bármikor jelezhette volna, ha rosszul érzi magát - részletezték a közleményben. 

Mint írják, a csapat már kezd összeszokni, a tavalyi verseny után jobban ismerték egymás teljesítőképességének határait. A versenyzők által lefutott távolság két körrel egyenlő a Tisza-tó körül, a 130 kilométert 14 óra 38 perc alatt futották le. A csapattagok Barátok néven neveztek kategóriájukban és mint igaz barátok, eldöntötték, hogy a jövő évi Ultra Tisza-tó versenyen is együtt futják majd le a 130 kilométert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!