Viharkárok

2024.08.28. 12:41

Harminckét beavatkozás volt a vihar miatt Hevesben

Sorra érkeztek a jelzések a tűzoltókhoz.

Molnár Helga

Mint ahogy már arról beszámoltunk hatalmas vihar csapott Heves vármegyére kedd este. A katasztrófavédelem további részletekről is beszámolt.

A kedd délutáni viharos időjárás miatt délután és este harminckétszer volt szükség tűzoltói beavatkozásra Heves vármegyében – tudatta a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Nagy Csaba.

A legtöbb riasztás Hatvan, Lőrinci és Boldog térségében történt. Jellemzően útra, villanyvezetékekre, házakra és kerítésekre dőlt fákat távolítottak el a hatvani, egri, gyöngyösi, hevesi, füzesabonyi, pétervásárai és aszódi hivatásos tűzoltók, a károk felszámolását a boldogi önkéntes tűzoltók, illetve a lőrinci polgárőrség is segítette.

Harminckétszer volt szükség tűzoltói beavatkozásra
Harminckétszer volt szükség tűzoltói beavatkozásra
Fotó: Heves VMKI

Az erős szél délután Domoszlón, a Sport utcában egy ház lemeztetőjének elemeit letépte és egy közeli ház tetejére repítette. A gyöngyösi, egri és pétervásárai hivatásos tűzoltók a sérült tetőszerkezet-elemeket eltávolították, a fellazult részeket rögzítették, illetve a tetőt letakarták. Mindkét ház lakható maradt.

Ugyancsak délután a Karácsond és Gyöngyöshalász közötti úton fa dőlt egy arra közlekedő gépkocsira, amely az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett távolították el a veszélyes fát a járműről. Az autó vezetője súlyosan megsérült a balesetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!