Rablás

2024.08.28. 07:38

Három autó is nyitva maradt, a mezőtárkányi fiú elvitte őket

A nyitott autó bűnre csábít – ne kísértsék a tolvajt.

Molnár Helga

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy lezáratlan járművet soha ne hagyjanak őrizetlenül. Az elmúlt hónapokban a Füzesabonyi Rendőrkapitányság illetékességi területén három esetben is nyitott állapotban, benne az indítókulccsal hagyták őrizetlenül járműveiket a figyelmetlen tulajdonosok – írja a Heves vármegyei rendőrség.

A nyomozóknak köszönhetően hamar vissza kaphatták tulajdonosaik az autóikat. Egy 15 éves mezőtárkányi fiatalt gyanúsítanak a bűncselekmények elkövetésével.

Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lopások megelőzése érdekében ellátott néhány tanáccsal. Távozáskor mindig zárják be az autót és húzzák fel az ablakokat. Még akkor is, ha csak pár percre hagyják el a kocsit. Az utastérben, üléseken, kalaptartón és a műszerfalon ne hagyjanak értéket – hiszen a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz. Minden esetben ellenőrizzék, hogy nem maradt-e látható helyen telefon, pénztárca vagy olyan tárgy, amely a tolvajok figyelmét felkeltheti.

– Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, hiszen elképzelhető, hogy a bűnelkövető csak távozás után veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, de a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt okozhat. Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban; azt mindig vegyék magukhoz és tartsák biztonságos helyen. Akinek távirányítós kulcsa van, az időszakonként ellenőrizze, hogy a kulcs valóban ellátja még a feladatát. Amennyiben mégis megtörténik a baj, kérjük, ne nyúljanak semmihez. Azonnal tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó hívószámon – írják.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!