Katasztrófa

2024.08.18. 11:46

Mentőhelikopter vitte el a Heréden felrobbant ház lakóját + videó

A robbanás azért kövekezett be, mert a férfi rágyújtott egy cigarettára a házban, ahol vélhetően gázszivárgás volt. A tűz egy másik házra is átterjedt, a családi ház tetőtere pedig teljesen beszakadt.

Heol.hu

Valószínűleg szivárgott a gáz, az ott élő 25 év körüli férfi pedig rágyújtott, derül ki a Tények tudósításából.   Ahogyan arról még pénteken beszámoltunk, kigyulladt egy ház Heréden, akkor még csak annyit tudtunk, robbanás is történhetett. A detonáció után a ház teteje kigyulladt, majd egy része be is omlott – olvasható az Agria Tv honlapján

Gázrobbanás Heréden.
Gázrobbanás Heréden.
Forrás: AgriaTv Bt/Facebook

A fiatal férfit kimentették a házból, ám égési sérülései miatt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Testfelületének mintegy ötven százalékára kiterjedő, súlyos másodfokú égései sérüléseket szenvedett. Ahogy a videón is látszik, a teljes tetőt és több szobát is beterítettek a lángok a házban. A szomszédok szerint gázrobbanás történt, ők már csak arra lettek figyelmesek, hogy az ő házaik is megremegtek. 

 

A herédi háztűzhöz a hatvani hivatásos tűzoltók érkeztek ki és három vízsugárral oltották a lángokat. A kigyulladt családi ház oldalát, a robbanást és leégést követően, csáklyával bontották a tűzoltók. Nagy Csaba, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a riportban elmondta, hogy a családi ház teljes tetőtere beszakadt, a tűz pedig átterjedt egy közeli ingatlan tetőszerkezetére is, továbbá kárt okozott két parkoló autóban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!