Elképesztő

2 órája

10 év alatti kislányt próbált rávenni szexuális cselekményre felnőtt rokona

A kislány kiabálva, sikoltozva kirohant a szobából, de a traumaként megélt esetet hosszú időbe telik majd feldolgoznia.

Heol.hu

Öt évtől húsz évig terjedő fegyházbüntetéssel rendeli büntetni a Büntető Törvénykönyv azt, aki a hatalmi befolyása alatt álló tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez vagy végeztet - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.  Közlése szerint ez történt idén januárban a Gyöngyösi járás egyik kistelepülésén, ami miatt a Heves Vármegyei Főügyészség nemrégiben vádat emelt a törvényszék előtt az elkövetővel szemben.

 A vád szerint a 24 éves, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalember családi problémái miatt költözött a faluba a féltestvéréhez és annak családjához. Ugyanebben a házban élt egy tíz év alatti kislány, akinek az életkorával a vádlott is tisztában volt. A gyermeket a nagymamája nevelte és gondozta. 

Egy év eleji napon a nagymama elment egy rokonához, így a vádlott és a sértett egyedül maradt a lakásban. Ezt a fiatalember arra használta fel, hogy a szobában maga mellé ültette a kislányt, akit arra próbált rávenni, hogy kölcsönösen intim testtájakon simogassák egymást. A gyermek ettől rémülten elzárkózott, és hangosan tiltakozva kirohant a szobából. Az eseményeket azonban így is traumaként élte meg, aminek feldolgozása akár hosszabb időt is igénybe vehet - fogalmazott a sajtószóvivő ügyész. 

A főügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy amennyiben a vádlott a bizonyítékok sorával igazolt cselekményt az előkészítő ülésen a váddal egyezően beismeri, úgy a bíróság a büntetést a törvényi minimummal egyezően szabja ki, vagyis főbüntetésül ítélje őt 5 év fegyházra. Emellett a vádirat indítványt tartalmaz arra is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne. A nyomozás során csaknem félmillió forint bűnügyi költség keletkezett, amelyet szintén az elkövetőnek kell majd megfizetnie - tette hozzá dr. Konkoly Thege László.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában