Tolvajok

12 órája

2 nap alatt 4 bicikli, 70 nap elzárás a hevesi tolvaj mérlege

Sok kerékpárt lopnak el Hevesen, tudtuk meg az ügyészség tájékoztatásából. Egy ferfi négy biciklit is ellopott mindössze két nap alatt.

Heol.hu

A Hevesi járásban a  használatban lévő kerékpárok magas száma ugyanakkor azzal is jár, hogy a Hevesi Járási Ügyészség illetékességi területén viszonylag gyakori a biciklilopás. Dr. Konkoly Thege László sajtószóviő ügyész több ilyen esetet is említett közleményében.

Thief,Stealing,A,Parked,Bike,In,The,City,Street
Két nap alatt négy biciklit nyúlt le a tolvaj
Két nap alatt négy biciklit nyúlt le a tolvaj 
Forrás: Shutterstock

Vádat emeltek egy 24 éves férfi ellen, aki idén nyáron Hevesen az utcáról vitt el egy kétkerekűt. A férfi június 25-én este egy erővágóval járkált a város belterületén azzal a feltett szándékkal, hogy kerékpárt fog lopni. Ez meg is történt, mivel a szerszámmal egy lakótömb előtt levágta egy 170 ezer forint értékű, lezárt bicikliről a lakatot, majd a járművel tovakerekezett. A vádhatóság ebben az ügyben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Két nap alatt négy kerékpárt lopott Hevesen egy 20 éves elkövető idén szeptemberben. A rendőrség ezért őrizetbe vette, majd a Hevesi Járási Ügyészség szerdán bíróság elé állította. A járásbíróság a gyanúsítottat 70 nap elzárásra ítélte, amit az ügyészség tudomásul vett, míg a terhelt és védője fellebbezést jelentett be. A jogerős döntést így majd az Egri Törvényszék hozza meg az egyelőre szabadlábon védekező biciklitolvaj ügyében - fogalmazott dr. Konkoly Thege László.

Segít a BikeSafe

Kerékpárlopás esetén segítséget jelent, ha regisztráljuk biciklinket a BikeSafe programban. A rendőrség rendszeresen rendez olyan eseményeket, amelyek alkalmával ezt könnyen megtehetjük. A program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is. Egy rendőr rögzíti a kerékpár adatait - szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek - majd fényképfelvételeket is készít róla.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában