Tűzvédelem

2024.09.09. 11:45

Családostul csaltak a vizsgákkal

Családtagjait választotta vizsgabizottsági tagoknak egy nő, közokirat-hamisításért vádolják.

Heol.hu

Közokiratot hamisított az a négy vádlott, akikkel szemben az Egri Járási Ügyészség emiatt néhány nappal ezelőtt vádat emelt a bíróság előtt - hozta tudomásunkra Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádlottak egyike, egy 65 éves nő egyéni vállalkozó volt, aki ebben a minőségében tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezői tevékenységet végzett. Ennek keretében 2021 decemberében bejelentette az illetékes katasztrófavédelmi igazgatóságnál, hogy még abban az évben Budapesten tűzvédelmi szakvizsgára felkészítő oktatást és tűzvédelmi szakvizsgáztatást tart a tűzállóságot növelő bevonati rendszerek szakágban. Ehhez háromtagú vizsgabizottságokat jelölt ki, melyekben az ügy egy további vádlottja volt az elnök, az asszony és családtagjai pedig a tagok - részletezi az esetet a sajtószóvivő ügyész.

Ezen előkészületek után mind az oktatás, mind a vizsgáztatás elmaradt. Az oktatásszervező ennek ellenére 2022 újév napján kiállított huszonnégy valótlan tartalmú vizsgabizonyítványt, melyeket társai, a bizottsági tagok, és az elnök ellenjegyeztek. Ezekkel a közokiratnak minősülő bizonyítványokkal hamisan igazolták, hogy az azokban megnevezett személyek sikeres tűzvédelmi vizsgát tettek.

A járási ügyészség a vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a négy társtettessel szemben.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!