Lopás

Tegnap, 13:33

Dohányboltban végződött a rablás Hatvanban

A Hatvani Járási Ügyészség sorozatos vagyon elleni bűncselekmények mellett garázdasággal is vádolja a 28 éves rablót.

Heol.hu

A bíróságra nemrég benyújtott vádirat szerint a terhelt – részben folytatólagosan – egy tucat lopást követett el tavaly tavasszal Hatvanban. Ezek bolti lopások voltak, melyek során az elkövető különböző áruházakból főként szeszes italt, édességet, egyéb élelmiszereket, valamint illatszereket zsákmányolt úgy, hogy az eladótérben magához vett áruval jellemzően kirohant az ajtón – közölte dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

2023. április 27-én délelőtt a vádlott az utcán állított meg egy fiatalembert, akitől pénzt követelt. Miután nem kapott, a sértett nyitott övtáskájából kirántott egy 10 ezer forintos bankjegyet, amivel beszaladt a közeli dohányboltba, és ott cigarettát vett magának. Áldozata utána futott ugyan, de már csak a vásárlást követően érte utol a terheltet a trafikban. Ekkor visszakérte a pénzét, ám a rabló a nála lévő visszajáró megtartása érdekében erőszakkal félrelökte őt az ajtóból, majd elmenekült.

Tavaly július 2-án a vádlott Hatvanban, a Zagyva folyó gátján találkozott a volt barátnőjével. Az egykori élettársak között vita alakult ki, melynek során a férfi rátámadt a nőre, bántalmazta, miközben az ordította, hogy „Nem lehetsz a másé! Nem fogsz mással lenni, és nem adhatod neki a pénzed!" Ezt mintegy előre megakadályozandó letépte a sértett vállon viselt táskáját, és az abban lévő pénztárcából magához vett hatezer forintot. Miután az összeget megszerezte, ezúttal is elfutott a helyszínről.

A többrendbeli lopás vétségével, rablás bűntettével és garázdaság vétségével vádolt férfival szemben a járási ügyészség arra tett mértékes indítványt, hogy beismerése esetén a bíróság az előkészítő ülésen hat év börtönre, hat év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértettek kárának a megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!