Előállítás

2024.09.13. 11:25

Fényes nappal rabolt ki egy nyugdíjast Pélyen, börtönre ítélték

A napokban soron kívüli eljárásban bíróság elé állította az elkövetőt.

Molnár Helga

Alig két hete, augusztus 27-én fényes nappal rabolt ki egy 28 éves, büntetett előéletű férfi egy nyugdíjaskorú embert Pélyen, a főutcán. A Hevesi Járási Ügyészség a napokban soron kívüli eljárásban bíróság elé állította az elkövetőt – tudatta dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A fotót a bűncselekmény helyszínéről készítette a rendőrség a szemle során.
A fotót a bűncselekmény helyszínéről készítette a rendőrség a szemle során.
Forrás: Heves Vármegyei Főügyészség

 A gyanúsított délelőtt találkozott a sértettel, amikor az éppen a postáról tartott hazafelé nagyobb összegű készpénzzel a tárcájában, melyet előzőleg legális állami szerencsejátékon nyert, és aznap vett fel. A két férfi között a dohánybolt előtt személyes jellegű szóváltás támadt. Ennek során a gyanúsított úgy megütötte vitapartnerét, hogy az bezuhant a közeli bokorba. Az erőszak azonban itt nem ért véget, mivel a terhelt tovább bántalmazta a földre került idős urat, akinek a farzsebében észrevette a pénzzel és iratokkal teli tárcát. Ekkor határozta el, hogy megszerzi azt. Ezért újabb ütést mért a fazsebét védő sértettre, melynek eredményeként hozzájutott a bőrtárcához. Ezután utasként beszállt egy autóba és elhagyta a helyszínt. A gépkocsiban magához vette a rablott pénzt, a tárcát pedig az iratokkal és egy bankkártyával együtt menet közben kidobta az ablakon. Ezeket később megtalálták és visszaadták a sértettnek.

A gyanúsítottat a rendőrség pár nap múlva őrizetbe vette, ezután került sor a kihallgatására, majd a bíróság elé állítására. A járásbíróság – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – rablás bűntettében, közokirattal visszaélés vétségében és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek az elkövetőt. Ezért őt hat és fél év fegyházra, valamint hét év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem emelkedett első fokon jogerőre. Ezért az ügyész a jogerős döntés meghozataláig indítványozta a vádlott letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt a tárgyaláson, közölte dr. Konkoly Thege László.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!