Verekedés

1 órája

Deszkával ütötte arcon a fiatalabbik testvért, majd elfutott

Fiatalkorú verekedett össze egy testvérpárral Sarudon, de korábban is bántalmazott másokat.

Heol.hu

Több bűncselekménynél minősítő körülményként jelenik meg a csoportos elkövetési forma, ami akkor állapítható meg, ha az elkövetésben legalább három személy vesz részt - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Elmondása szerint az Egri Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy fiatalkorú és egy vele összeverekedő testvérpár ellen. A vádlottak 2023 decemberében, Sarudon a nyílt utcán vitába keveredtek, amely során a fiatalkorú fiú felvett a földről egy lécet, amellyel a fiatalabb testvért arcon ütötte, majd azon nyomban futásnak eredt és egy közeli ingatlan kertjében próbált menedéket találni. A fiatalkorú a kaput magára zárta és belülről tartotta is azt, azonban ennek ellenére a testvéreknek sikerült ököllel és a korábban használt deszka darabbal több ütést mérniük a fiúra.

A vádirat a fenti eseten túl másik két garázda cselekményt ró a fiatalkorú vádlott terhére, aki mindkétszer indokolatlanul bántalmazott másokat oly módon, hogy az alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen - fogalmazott a helyettes sajtószóvivő ügyész, majd hozzátette, az ügyészség a megvádolt három elkövetővel szemben közérdekű munka kiszabására tett indítványt vádiratában.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!