Tűz

2024.09.10. 14:39

Kigyulladt egy mozdony, késnek, kimaradnak vonatok Füzesabony és Debrecen között

Kigyulladt egy mozdony, fennakadásokat okoz a közlekedésben

Heol.hu

A Mávinform közösségi oldalán közölte, hogy a Debrecenből 11:11-kor Füzesabonyba indult vonat (6614) mozdonya a tiszafüredi állomás közelében kigyulladt. Az utasokat időben leszállították, a tüzet már eloltották.  A meghibásodott szerelvény akadályozza a közlekedést Tiszafüred és Egyek között, ezért a délutáni órákban a Debrecen–Tiszafüred vonalon jelentősen hosszabb eljutási időre. Az utasok a Volánbusz környékbeli menetrendszerinti járataival utazhatnak, melyeken a fennakadás végéig – várhatóan 15 óráig – elfogadják a vasúti jegyeket is. 

Forgalmi rend:

  • a Debrecenből 13:11-kor Füzesabonyba (6634) elindult személyvonat helyett Egyek és Füzesabony között pótlóbusz közlekedik, várhatóan 40-60 perces késéssel.
  • a Füzesabonyból 13:35-kor Debrecenbe induló személyvonat (6635) nem közlekedik. Utasai a Füzesabony, vasútállomásról 14:17-kor Debrecen felé továbbinduló Volánbusz járattal (1343/3) utazhatnak
  • a Füzesabonyból 15:35-kor Debrecenbe induló személyvonat (6623) helyett pótlóbusz közlekedik, a vonat menetrendjéhez képest várhatóan 30-50 perces késéssel

Az esetet a katasztrófavédelem is megerősítette. Mint írták, füstölt egy személyvonat Tiszafüreden, a Külsőfokpart útnál. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik átvizsgálták, majd egy vízsugárral visszahűtötték a járművet. A vonaton tíz ember utazott, útjukat mentesítő járattal folytathatják tovább.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!