Ítélet született

2 órája

Közel egymillió forintos pénzbüntetést kapott gyalogosgázolásért

Ítélet született egy közúti baleset okozása miatt indult büntetőperben – tudtuk meg az Egri Törvényszék sajtószóvivőjétől. Az Egri Járásbíróság csütörtökön megtartott előkészítő ülésen a vádlottat bűnösnek mondta ki közúti baleset gondatlan okozása vétségében, ezért őt 180 napi tétel pénzbüntetésre ítélte, egy napi tétel összegét 5 ezer forintban határozta meg.

Sike Sándor

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró közölte portálunkkal azt is, hogy a bíróság mellőzte a járművezetéstől eltiltás kimondását, ez utóbbi miatt az ügyészség fellebbezést jelentett be, a vádlott és védője a döntést tudomásul vette.

Az ítéleti tényállás szerint a terhelt, T. Sz. derült időben, éjszakai, de működő közvilágítású látási viszonyok mellett,  egy őszi napon, kora este, belterületen, sík, hibátlan állapotú és száraz  felületű úton vezetett személygépjárművet amivel egy útkereszteződéshez közeledett. A sértett gyalogosan érkezett ugyanezen útkereszteződéshez és a kijelölt gyalogos átkelőhely mellett az úttesten – a vádlott érkezésének irányát tekintve balról-jobbra  – kívánt átkelni azért, hogy a park irányába folytassa útját.  

A sértett nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, hanem a mellette található területen  kezdte meg az úttesten átkelést. A gyalogos az úttesten mintegy öt métert haladt, amikor  – figyelmetlensége miatt – a vádlott a járműve bal első részével elütötte a gyalogost, aki az ütközés következtében több métert repült, majd az úttestre esett. Az elütött gyalogos sérüléseinek gyógytartama mintegy két-három hét  volt. A sérülések maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás hátrahagyása nélkül gyógyultak.  

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!