Többszörös tolvaj

2024.09.06. 11:23

Csörgőt, pelenkát is lopott az autóból a többszörös tolvaj

Alvó, ittas emberre is rátámadt, de boltból, autóból is lopott a verpeléti férfi.

Heol.hu

Rablás bűntette mellett többrendbeli lopással vádol egy 25 éves verpeléti fiatalt az Egri Járási Ügyészség. A letartóztatásban lévő terhelt a rablást vele közel egykorú, többszörösen büntetett előéletű társával közösen követte el - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Az ellopott laptoptáska
Az ellopott laptoptáska
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a két férfi tavaly, egy augusztusi éjszakán Egerben hazáig követte a középkorú sértettet, akinek a kirablását tervezték, mivel már az utcán ittasnak látták. Amikor a gyanútlan áldozat aludni tért, a két rabló bement a házába, és ott egyikük rátámadt az ágyban fekvő emberre, akit lerántott a földre. A padlóhoz szorított sértett nem tudta megakadályozni, hogy a vádlottak ezután elvegyék és magukkal vigyék a pénztárcáját, valamint a laptopját, annak tartozékaival együtt.

Korábban többször is lopott

Az I. rendű vádlott ezt megelőzően öt alkalommal követett el különböző bolti lopásokat Egerben és környékén. Volt, hogy ezeken rajtavesztett, mert a biztonsági szolgálat feltartóztatta őt. Ez történt 2023. augusztus 26-án délután is, amikor a rajtakapott tolvajt bekísérték az egyik nagyáruház biztonsági szobájába. Itt a vádlott újabb lopással színesítette a bűnlajstromát, ugyanis egy óvatlan pillanatban a szekrény tetejéről elcsente az egyik őr pénztárcáját - ismertette a sajtószóvivő ügyész.

Hozzátette, a terhelt szintén a megyeszékhelyen ismeretlen társával közösen a csomagtéren át bemászott egy parkoló gépkocsi utasterébe. Innen azután elvittek minden ott talált mozdítható dolgot. Ezek között volt tornazsák, textilpelenka, virág alakú csörgő, sőt egy kisvakondos kulcstartó is, a rajta lévő kulcsokkal.

A járási ügyészség a társtettesként elkövetett rablás bűntette mellett többrendbeli lopás vétségével és jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja a letartóztatott terheltet, akivel szemben 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra tett mértékes indítványt a bíróságra benyújtott vádiratban. Különös visszaesőnek minősülő tettestársa esetében 5 év börtön és 5 év közügyektől eltiltás az ügyészi indítvány - fogalmazott dr Konkoly Thege László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!