Garázdaság

10 órája

Ököllel ütötte be a vasútállomás egyik ablakát

Egy 24 éves egyeki férfi a barátnőjével beszélt telefonon, a hallottaktól olyan ideges lett, hogy ököllel kívülről beütötte az állomás egyik irodájának az ablakát.

Heol.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves egyeki férfi ellen, aki tavaly decemberben a Füzesabonyi vasútállomáson követte el ezt a bűncselekményt. A vádlott a csatlakozására várt, miközben a barátnőjével beszélgetett telefonon. A hallottaktól olyan indulati állapotba került, hogy mérgében ököllel kívülről beütötte az állomás egyik irodahelyiségének az ablakát. Ezzel a vasúttársaságnak 40 ezer forint kárt okozott.

A dühös férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a peronon tartózkodók körében megbotránkozást, riadalmat keltsen. A járási ügyészség a vádiratában a tettét beismerő garázdával szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - közölte velünk az Egri Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivő ügyész Dr. Gubala Ádám Miklós.

 (Főoldali képünk illusztráció: Shutterstock.)
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!