Lopás

3 órája

Chips és csokoládé ígéretével csapta be a kislányt a tolvaj

Ötéves kislány füléből szerezte meg a fülbevalót egy büntetett előéletű nő egy Füzesabony környéki községben. Az elkövetővel szemben az Egri Járási Ügyészség vádat emelt.

Heol.hu

Az eset idén tavasszal történt, amikor a vádlott a gyermek családjának házában töltött egy éjszakát. A nő a másnap délelőtti távozása előtt – kihasználva, hogy a gyerek anyja elment a boltba – kivette a kiskorú sértett füléből az arany fülbevalót, miközben azt ígérte, hogy majd chipset és csokoládét ad azért cserébe. Ez persze nem történt meg, mivel a vádlott az ékszerrel a zsebében buszra szállt, és elhagyta a falut. A terhelt ezt megelőzően Recsken betört egy házba, ahonnan élelmiszert lopott, Mátraderecskén és Parádon pedig bolti lopásokat követett el. Mindezeket rendszeres és jogtalan haszonszerzés céljából tette, így a szabálysértési értékre elkövetett cselekményei bűncselekménynek minősülnek - tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Az ellopott fülbevaló
Az ellopott fülbevaló
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség emiatt többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja a nőt, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában. A mobiltelefonnal készült fotón az eltulajdonított fülbevaló még a kislány fülében látható.

Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában