Védjegy

2 órája

Engedély nélkül árult hamis játékokat az egri piacon

A hamis játékokat egy egri piacon árulta.

Heol.hu

Az Egri Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen, aki még 2022 őszén, Eger egyik felkapott piacán árusított különféle védjegyoltalom alatt álló termékeket – elsősorban játékfigurákat – a jogtulajdonosok engedélye nélkül. Azzal, hogy a vádlott forgalomba hozta a hamisítványokat a bejegyzett védjegyek jogtulajdonosainak összesen 742.194 forint vagyoni hátrányt okozott. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkal.

A vádlott által árult egyik játékfigura
A vádlott által árult egyik játékfigura
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Hozzátette, a járási ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a büntetlen előéletű nővel szemben.

A szellemi tulajdon elleni bűncselekmények a jogszabályban

A Büntető Törvénykönyv önálló fejezetben szabályozza a szellemi tulajdonjogot sértő bűncselekményeket, tekintettel az egységes jogi tárgyra, amely a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos sajátos érdekek védelme. A fejezetben lévő bűncselekmények – összesen öt deliktum – ún. keretdiszpozíciós tényállások, vagyis ezeket az egyes ágazati jogszabályok töltik ki tartalommal - fogalmazott a szakember.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában