Ünnep

2 órája

Fesztivál az egri tűzoltóság fennállásának 150. emlékévében

A 150. éves évforduló alkalmából október 18-án több helyszínen ünnepi rendezvényt szervez az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Molnár Helga

A Dobó téren rendezik meg a Tűzoltó Fesztivált

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Tűzoltóság elődszervezete, az egri önkéntes tűzoltó-egylet 1874-ben alakult meg. A 150. éves évforduló alkalmából október 18-án több helyszínen ünnepi rendezvényt szervez az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság – írja a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A 150 éves évfordulót október 18-án pénteken Tűzoltó Fesztivállal teszik érdekessé és izgalmassá a szervezők. Az egri hivatásos tűzoltók fél kilenckor tűzoltó gépjárművekkel felvonulnak az Egri Tűzoltó Múzeumhoz, mely épület adott helyet 1981-ig a korabeli egri tűzoltóságnak. A múzeumban egy rövid megemlékezés lesz, ezt követően kilenc óra után indul a gyalogos felvonulás a Dobó István térre a Katasztrófavédelem Központi Zenekara felvezetésével.

A Dobó István téren e közben már reggel kilenc órától izgalmas programokkal várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat a szervezők. A programról egyébként Mérai Péterrel, az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjével beszélgettünk podcast adásunkban, ezt kedden hallgathatjátok meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában