Négyen már bilincsben

3 órája

A gyöngyösi drogkereskedők alkonya megkezdődhetett + videó

Razziát tartott a rendőrség a Duránában, Gyöngyös szegregátumában. A gyöngyösi drogkereskedők otthonában sokmilliós értékeket foglaltak le a rendőrök.

Szabó István

Közismert probléma Gyöngyösön, hogy az egyik szegregátum, a Duránda a drogkereskedelem melegágya Gyöngyösön. Szókovács Péter  a város polgármestere arról adott hírt csütörtökön a közösségi oldalán, hogy kedden hajnalban a rendőrség akcióba lépett a gyöngyösi drogkereskedők ellen.

Gyöngyösi drogkereskedők egyikét fogták el
Gyöngyösi drogkereskedők egyikét fogták el
Forrás: police.hu

– Kedd hajnalban a rendőrség fújt ébresztőt több gyöngyösi címen: bűnszövetségben, különösen jelentős mennyiségre kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanújával hajtották végre a szervezett akciót. Luxusautókat, több milliónyi ékszert és készpénzt, fegyvereket foglaltak le, négy főt letartóztattak. A drogkereskedőkkel szemben ez az irány! Köszönöm a rendőrség határozott beavatkozását! – közölte Szókovács Péter a Facebook-oldalán.

Portálunk érdeklődésére a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy alapos előkészítő munka után több gyöngyösi lakosnál tartott kutatást a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya október 15-én hajnalban.

A gyöngyösi drogkereskedők legális jövedelem nélkül éltek átlagon felüli életszínvonalon

– A hevesi Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályból, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyék hasonló egységeiből, valamint a Készenléti Rendőrség rendészeti és a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Iroda munkatársaiból összeállt csapat több gyöngyösi címen tartott hajnali ébresztőt. A jelenlegi információk alapján ugyanis, K. Richárd és társai 2019 óta új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék területén, a gyanú szerint ez idő alatt több mint 70 millió forint hasznot zsebeltek be. A banda feje, testvére, annak élettársa, valamint a testvérek édesanyja rendszeres, legális jövedelemmel nem rendelkeztek, azonban az átlagon felüli életszínvonalon éltek a bűnös úton szerzett jövedelmükből. A vagyonvisszaszerzés érdekében a hatóság intézkedett K. Richárd lakóingatlanjának zár alá vételére, továbbá lefoglalt több millió forint készpénzt, szintén több millió forint értékű aranyékszert, karórákat, ruhaneműket valamint nagyértékű személyautókat. A rendőrök az egyik gyanúsított korábbi barátnőjének csányi otthonában is megjelentek, ahol a padlóba betonozott széfekből szintén készpénzt, aranyékszert és gáz-riasztó fegyvert foglaltak le – részletezte a vármegyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrség a közlésében kitért arra is, hogy a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mind a négy főt gyanúsítottként hallgatta ki bűnszövetségben, különösen jelentős mennyiségre kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett gyanúja miatt. A nyomozó hatóság őrizetbe vételük mellett kezdeményezte letartóztatásuk elrendelését, tette hozzá a rendőrség.

A gyöngyösi drogkereskedők és a kábítószer felfalja, elpusztítja Gyöngyös jövőjét, jelentette ki még tavaly októberben Szókovács Péter, Gyöngyös polgármestere, akkor a gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesület elnökeként és polgármesterjelöltként egy droggal foglalkozó városi fórumon. Akkor kiemelte, hogy a változáshoz tettek kellenek. Ki kell mondani, hogy a drog nem csak a Duránda és a Harmadosztály problémája, a megoldás pedig nem csak az ott lakók, de minden gyöngyösi és a város érdeke is, tette hozzá 2023. őszén.

A Durándában a droghelyzet egyre súlyosabbá válásával kapcsolatban a közelmúltban Juhász Gábor r. főhadnagy, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója egy drogprevenciós fórumon arra mutatott rá, hogy ha valaki a családban, meg a barátai között is a drog jelenlétét látja, nyilván ezekhez nyúl, mert jó érzést okoz neki. Aztán hamar függővé válhat, tette hozzá.

Vincze Martina, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyöngyösi Jelenlét csoportjának szociálpedagógus munkatársa a Durándában, a drogprevenciós fórumon elmondta: azt látja a Durándában élő embereken, hogy óriási a hiányosság a körükben a családi minta, a közösségi- és társadalmi felelősségvállalás, a hit kérdésében. Ez visszavezethető arra, hogy korábban a szociális készségeik nem úgy alakultak, hogy önmaguk, a családjuk vagy a közösség számára olyan stabilitást tudjanak kiépíteni, amely megakadályozza a folyamatos, egyre lejjebb süllyedést. A közösségi szociális munka főbb célcsoportjai – droghasználók, alkoholproblémával küzdők, illetve a gyerekek – közül az utóbbiak esetében leghatékonyabb hosszú távon a drogprevenció, hogy később kevesebben legyenek a droggal érintettek, emelte ki Vincze Martina.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában