Katasztrófaelhárítás

2 órája

Három szinten égett a mátrai erőmű egyik blokkja

Horváth László is kifejezte köszönetét a gyors és szakszerű beavatkozásért. A mátrai erőműben kedd este csaptak fel a lángok.

Heol.hu

Korábban beszámoltunk róla, kedd este 8 óra magasságában tűz ütött ki a mátrai erőműben

Három szinten égett a mátrai erőnűben
Három szinten égett a mátrai erőnűben
Forrás: Horváth László/Facebook

A gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett az izzó, parázsló részeket is eloltották Visonta ipari külterületén, ahol az üzemben az egyik blokk három szintjén volt tűz. A hivatásos egységek kiérkezése előtt a létesítményi tűzoltók oltották a tüzet, illetve a beépített oltórendszer szüntette meg a lánggal égést - írta éjszakai frissítésében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Horváth László országgyűlési képviselő a közösségi oldalán nyilvánított köszönetet a beavatkozást végző szakembereknek: 

Kedd éjjel tűz ütött ki a Mátrai Erőmű egyik blokkjában. Mindenki a helyén volt, a beépített oltórendszer és az erőmű belső tűzoltó egységei, a kivonuló katasztrófavédelem közreműködésével megfékezték a lángokat.

Személyi sérülés nem történt, az energia-ellátás nem került veszélybe és folyamatos maradt, keletkezett anyagi kár, de a szakszerű és gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült elkerülni a jelentősebb veszteségeket.
Köszönet illet mindenkit a helytállásért! - írja Facebook bejegyzésében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában