Gyújtogatás

2 órája

Napernyőket gyújtottak fel Gyöngyösön + videó

Egy nő dühében felgyújtott két ipari napernyőt Gyöngyösön, miután ellopták a táskáját; az ügyészség vádat emelt ellene.

Heol.hu

A Gyöngyösi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki felgyújtott két ipari napernyőt. A vád szerint a nő 2023 novemberében, a hajnali órákban, ittas állapotban Gyöngyösön – a „Nyolcvanas” városrészben – tartózkodott az utcán egy férfival, akivel az este folyamán ismerkedett meg. A vádlott táskáját pár perccel a gyújtogatás előtt ellopták, ezért a tűzeset későbbi helyén a rendőrök intézkedtek is. Miután a hatóság tagjai elhagyták a helyszínt, a dühét a nő a közeli bisztró két ipari napernyőjén vezette le, mégpedig úgy, hogy azokat a nála lévő öngyújtóval felgyújtotta. A vádlott első próbálkozását alkalmi ismerőse még meghiúsította, és sikerült eloltania az égő ernyőket. Az elkövető – ismerőse többszöri kérése ellenére – továbbra sem hagyott fel eredeti tervével, újra meggyújtotta a napernyőket, melyek ezután teljesen leégtek. A lángokat végül a helyszínre érkező tűzoltók fékezték meg. A tűz nyomán 800 ezer forint kár keletkezett. A járási ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja a nőt – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint írta, a Gyöngyösi Járási Ügyészség a vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt a büntetlen előéletű és tettét beismerő gyújtogatóval szemben. A vádhatóság arra is indítványt tett, hogy a bíróság a sértett által bejelentett polgári jogi igénynek adjon helyt, és kötelezze a nőt az általa okozott kár megtérítésére. A felvételt egy térfigyelő kamera rögzítette.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában