Tűz

4 órája

Szalmabálák égtek, hevesbeli tűzoltók is oltottak

Több vízsugár és két munkagép segítségével dolgoztak.

Heol.hu

Kigyulladt háromszáz darab, kazalba rakott szalmabála hétfő este Mátramindszenten, a Padúti majorban – írja az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A lángok egy istállót és körülbelül száz szarvasmarhát veszélyeztettek. A tüzet a bátonyterenyei, a salgótarjáni és a pétervásárai hivatásos tűzoltók, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei a Nógrád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett körülhatárolták.

Az egységek több vízsugár és két munkagép segítségével dolgoztak a bálák oltásán. Az elhúzódó munkálatokhoz az éjszaka folyamán csatlakoztak a balassagyarmati, a szécsényi, a gyöngyösi és az egri hivatásos tűzoltók. Az egységek megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az eset során az istállóban tartózkodó állatok nem sérültek meg, és személyi sérülés sem történt. A lángokat kedd reggel is oltották még.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában