Lopás

2 órája

Tíz perc alatt elfogták a lőrinci kerékpártolvajt

Körözött bűnöző az utcán.

Szilvás István

A Coop-üzletben történt vásárlás után megrőkönyödve észlelte az egyik helybeli lakos, hogy eltűnt az épület előtt hagyott női kerékpárja. Az esetről értesült Pásztor Richárd, a településen működő polgárőrség szolgálatvezetője, aki nyomban az ismeretlen elkövető keresésére indult. Tíz perccel a lopás után a Mátravidéki Erőmű területen járva figyelt fel a kerékpárral közlekedő gyanús illetőre, akit azonnal feltartóztatott, majd rádión értesítette a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központját, s rendőri egységet kért a helyszínre.

Az intézkedés közben a szemfüles polgárőrnek eszébe jutott, hogy ez a személy látható egy korábbi lopás helyszínén a biztonsági kamera által rögzített felvételen is. Az azonosságot megerősítette Lőrincz Attila rendőr őrmester, körzeti megbízott is. Mindezek alapján a kiérkező rendőrök az elkövetőt előállították a Hatvani Rendőrkapitányságra. A lopott kerékpárt pedig visszajuttatták a tulajdonosának.

Ugyancsak az említett városi rendőrkapitányságra állították elő azt az utcán járkáló személyt is, akire nem sokkal azelőtt a város belterületén ellátott szolgálat során figyeltek fel a polgárőrség tagjai. A közzétett személyleírás alapján felismert bűnelkövető ellen ugyanis korábban elfogatási parancsot adott ki az Egri Törvényszék BV-csoportja. A Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület járőre által a helyszínen visszatartott körözött személy ellen a Hatvani Rendőrkapitányság rádión értesített járőre intézkedett, s gondoskodott az őrizetbe vételéről.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában