beruházás

2020.12.10. 16:38

A végéhez közeledik a templom felújítása Lőrinciben

Rövidesen befejeződik a városközpontban lévő templom homlokzatának a felújítása.

T. O.

Hamarosan lebontják a teljes állványzatot

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tari Ottó

A korábbi tervek szerint karácsonyra elkészül a toronysüveg tetőzete, már visszakerült a helyére a felújított óra, az ablakok egy része, és megtörtént a bádogozás is. Úgy tűnik tehát, hogy sikerül tartani a kitűzött határidőt, bár a harangszerkezet rendbe tétele és a homlokzat festése még hátravan – tájékoztatott Pálinkás Péter alpolgármester, aki évek óta küzd a több száz éves épület rendbe tételéért. Ez azért is lenne fontos, mert a környezetében már minden megszépült, s a településképre már csak a templomépület állaga vet árnyékot.

Hamarosan lebontják a teljes állványzatot Fotó: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Az ingatlan teljes felújítása több mint másfél száz millió forintba kerülhet, ám erre egyelőre nem áll rendelkezésre a szükséges összeg. Az egyházközség felajánlása és a hívek adománya mellett az önkormányzat mintegy 30 millió forintot, a Váci Egyházmegye pedig 17 milliót adott a beruházásra, de ez a pénz csak a fentebb jelzett feladatokra elegendő. Pedig fontos lenne a teljes tetőzet felújítása, továbbá a külső és belső renoválás is.

Pálinkás Péter úgy fogalmazott: egyelőre annak is örülni kell, hogy az épület egy részét sikerült rendbe tenni. Ám a jövőben is azon dolgozik, hogy az imahely méltó módon emelkedjen ki a Szabadság tér többi épülete közül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában