beruházás

2020.12.03. 17:56

Bővül a Jeruzsálem úti bölcsőde Gyöngyösön

Elkezdődtek a Jeruzsálem úti bölcsőde és óvoda építési és felújítási munkálatai.

Sz. Sz. I.

Kétszer annyi bölcsődés járhat majd az intézménybe

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az önkormányzat projektjében két csoportos, új építésű bölcsődével gazdagodik az intézmény, benne kiszolgáló helyiségekkel és folyosóval. A beruházás révén már összesen négy gyermekszobával rendelkeznek majd, és ennek köszönhetően közel ötven apró gyermeket fogadhat az intézmény a jelenlegi 26 helyett. A kivitelezők bizakodnak, hogy a téli időjárás nem hátráltatja őket.

Kétszer annyi bölcsődés járhat majd az intézménybe Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Az építkezéssel párhuzamosan az óvoda épülete is megújul. A munkát még november végén elkezdte a közbeszerzési eljárás nyertese, a Serro Cad Kft. Az energetikai hatékonyság javítását szolgáló felújítás során az intézmény új tető- és függőleges falszigetelést kap. Kicserélik a nyílászárókat, de a gyermekneveléshez, foglalkoztatáshoz szükséges új eszközök és játékok is beszerzésére is lehetőség nyílik. A projekt közel 250 millió forint európai uniós támogatással valósul meg – tájékoztatta lapunkat a helyszínen Hiesz György polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában