Időközi választás

2022.05.21. 17:00

Hétfőn sorsolják a jelöltek sorrendjét Egerben

Sz. M. L.

Időközi választást tartanak Egerben, mert Berecz Mátyás az országgyűlési választások előtt visszalépett az önkormányzati képviselőségtől. 
– A június 26-i, a 7. számú egyéni választókerületben kitűzött időközi önkormányzati képviselőválasztás szavazólapjain a jelöltek az esélyegyenlőség alapelvének érvényesülése érdekében nem a nevük ábécésorrendjében szerepelnek, hanem a választási bizottság által kisorsolt sorrendben – tájékoztatta lapunkat dr. Bánhidy Péter jegyező. Felhívta a figyelmet, hogy erre a szabályra tekintettel a sorsolás május 23-án, hétfő délután fél ötkor lesz a polgármesteri hivatal földszinti rendezvénytermében. 
A választási bizottság közlése szerint – az eddigi jelzések alapján – független jelöltként indul a megméretésen Domán Dániel, Oravecz János Tamás és Bodnár Pál. Szintén független, de a polgármester által népszerűsített jelölt lesz Farkas Richárd. Vermes Ádám a Jobbik és a DK jelöltje, továbbá Bábel Ildikó a Mi Hazánk Mozgalomé, Orosz Lászlónét pedig a Fidesz-KDNP indítja, de a Megoldás Mozgalom is állít jelöltet.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában