Haditornán a nyugdíjasok

2023.09.17. 12:17

Egerben géppisztolyt szereltek, gumi kézigránátot dobtak a szépkorúak

Egerben katonazenével fogadták szeptember idusán a Kossuth Zsuzsa Szakközépiskola sportpályájára érkező nyugdíjas szervezetek csapatait. Az Életet az Éveknek Országos Nyugdíjas Szervezet (ÉÉONYSZ) Heves vármegyei szervezete első alkalommal rendezte meg – az ötletgazda Ezüstidő Szabadidős Egyesület (ESZE) és az Egri Honvéd Sportegyesület közreműködésével – a vármegyei szenior haditornát.

Sike Sándor

Az I. Vármegyei Haditorna győztes csapata a vándorserleggel (Kormos Miklós, Kormos Miklósné, Lakatosné Hegedűs Ágnes, Juhász Zsuzsanna)

Forrás: Beküldött fotó

A felhívó kürtjel után Fűrész János az ESZE elnöke, az Életet az Éveknek vármegyei elnökhelyettese köszöntötte a négyfős csapatokat, majd Lázár Tünde a mozgás idős korban való fontosságáról szólt. ÉÉONYSZ megyei elnöke reményét fejezte ki, hogy hagyományt teremtenek ezzel az őszi tornával. A Honvéd Sportegyesület elnöke, Szicsák István ismertette a feladatokat, majd B. Száki Tímea zumbatréner tartott bemelegítést.

Fűrész János tájékoztatása szerint a haditornán 13 megyei tagszervezetből 17 vegyes csapat versenyzett 17 állomáson. Volt a feladatok között gumi kézigránát dobás, légpuska- légpisztoly lövészet, gerenda vontatás, gumikülsőből épült akadálypályát kellett teljesíteni. Nyíllövészet, sebesültszállítás, csatacsillag dobás, mesterséges lélegeztetés, kosárlabda dobás, tandem kerékpározás színesítette a feladatok körét. Katonai és katasztrófavédelmi tesztet kellett kitölteni, de része volt a feladatoknak a fegyver staféta, valamint géppisztoly szét- és összeszerelés.

– A visszajelzések alapján a szeniorok élvezték az akadályokat, ahogy mondták "nem is éreztük, hogy nyugdíjasok vagyunk", lendületesen, örömmel, jó hangulatban vették az akadályokat. A tornát lefújó kürtszót követően ujjongva vették át a csapatok férfi parancsnokai az Emléklapokat, a nyakba akasztható medálokat – mondta az ÉÉONYSZ vármegyei alelnöke.

A haditorna harmadik helyezettje egyébként a gyöngyöshalászi Gyöngyösbokréta Nyugdíjas Egyesület lett. A második helyet a mezőszemerei Kéknefelejcs Nyugdíjas Egyesület szerezte meg, a verseny győztese pedig az egri Ezüstidő Szabadidős Egyesület 3. csapata lett. Így ők őrzik egy évig a Vándorserleget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában