2023.11.01. 18:48
Új séfje van a sarudi Sulyom Tájétteremnek
Mikk Szabolcs már eddig is aktívan részt vett az étterem életében.
Szabolcs Mikk az étterem új séfje
Forrás: Sulyom Tájétterem a Tisza-tó új Ételstílusa/Facebook
A sarudi Sulyom Tájétterem konyháját keddtől új szakember irányítja – írta az étterem közösségi oldalán. A Sulyom tulajdonosai az étterem eddigi életében is aktív és meghatározó szerepet betöltő munkatársukat, Mikk Szabolcsot kérték fel az étterem séfjének. A fiatal szakember elfogadta a hatalmas kihívással és felelősséggel járó megtiszteltetést, és már be is mutatja letisztult tányérképeit és minőségi ízeit, látásmódját az étterem új séf ajánlatával.
– A Sulyom új séfje Heves vármegyei kötődésű, tanulmányait Egerben végezte. Az alapok elsajátítása után kipróbálta a vendéglátás szinte minden területét, majd saját stílusát és jövőjét keresve hét évet dolgozott Angliában, a legnevesebb és legdrágább francia éttermében, ahonnan suis chefként tért haza, hogy Magyarországon nevelhesse fel kislányát feleségével. A Sulyom csapata egy emberként sorakozik fel a fiatal szakember mögött, hogy a konyha és a vendégtér összefogásaként olyan különleges élmény várja a vendégeket, ami a térségben e téren is egyedivé teszi az igényes sarudi biszrót, melynek hangulata már önmagában is megpihenni, lelassulni várja a SlowLiving életmód követői, kedvelőit. A Sulyom új lendülettel folytatja küldetését, a Tisza-tó gasztronómiájának fejlesztését, a térség termelőknek és idegenforgalmi szolgáltatóinak összefogását, a Tisza-tavi Gasztrokör életre keltését – írják.