Hulladékcsökkentés

2023.11.24. 20:37

Vízi felderítőszolgálathoz csatlakoztak vármegyénk kormányhivatali munkatársai

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kiskörei Vízirendészeti Rendőrőrs felderítő szolgálatához csatlakoztak csütörtökön a Heves Vármegyei Kormányhivatal hulladékgazdálkodási hatóságának munkatársai.

Fekete-Vadászi Erika

A hatóság szakemberei rendszeresen vesznek részt a vízirendészettel közös akciókban

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Szezonzáró közös ellenőrzést tartottak csütörtökön a Tiszán.

Az eseményen a kiskörei kikötőből indulva, Csúr Péter rendőr alezredes őrsparancsnok vezetésével vizsgálták át a folyó egy szakaszát. A hatóság szakemberei rendszeresen vesznek részt a vízirendészettel közös akciókban a Tiszán és a Tisza-tavon az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében, tudtuk meg vármegyénk kormányhivatalától.

A csütörtöki ellenőrzést az Európai Hulladékcsökkentési Hét alkalmából szervezte a kormányhivatal.

– A vízlépcső duzzasztóműje előtt, főként áradások idején felhalmozódó uszadék jelentős része szemét, nagy arányban pedig csomagolási hulladék. Az uszadék eltávolítását, válogatását folyamatosan végzi a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A hulladékcsökkentési hét akciószervezői — így a kormányhivatal is — idén a csomagolási hulladékok termelésének csökkentése, újrafelhasználhatósága mellett kampányolnak – osztotta meg portálunkkal a Heves Vármegyei Kormányhivatal.

Az akciónak a következő jelmondatot adták: „Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában